Affald

AFFALDSSKAKTER

Der er affaldsskakter i ejendommen som er en stor hjælp til alle beboere, så man slipper for at gå ned med sit affald.

Affaldsskakten er KUN til indpakket affald i lukkede poser.

Der er desværre ved at indfinde sig en udbredt misforståelse om, at alt hvad der kan komme ind igennem hullet, det skal den vej ned. Det er der simpelthen ikke plads til.

Et af de største problemer vi har, er affaldsposer der ikke bliver lukket. Det er mega ulækkert at stå og rode med, når affaldsbøtterne er overfydte, pga alt muligt andet der ikke skal i skakten.

Papkasser/pizzabakker, skal ikke i affaldsskakten. Vi har efterhånden oplevet flere gange at skakten simpelthen stopper til, pga. pap der sætter sig i klemme i skakten, og så er vi nødt til at lukke skakten så beboerne selv skal gå ned med affaldet, indtil vi kan få pappet ud igen.

En helt tredie ting er tiltrækning af rotter. Det er lige før at rotterne står i kø uden for dørene til skaktrummene, fordi de kan lugte affaldet på flere hundrede meters afstand, så husk at lukke poserne.

Eks. på ting der er røget ned i skakterne som IKKE skal den vej:

Alt hvad der hører under kategorien tøj, er blevet fundet i skakterne, gardinstænger, persienner, legetøj i div størrelser, gulvtæpper, borde og stole hakket i mindre stykker, alt i div elapparater, gryder, potter, og pander, maling, osv osv.

En rigtig god huskeregel vedr. brug af skakterne er som følger: HVIS IKKE DET KAN VÆRE I POSEN DU HAR UNDER VASKEN, SÅ SKAL DET IKKE I SKAKTEN. Nogle ting kan selvfølgelig godt være i posen selvom de ikke hører til i skakten, og det hører under ganske alm. affaldssortering, men det er en helt anden historie.

AFFALDSCONTAINERE PAPIRCONTAINERE
Der er opstillet affaldscontainere til andet affald, ved garagerne Præstekærvej 16 i affaldsrummet til venstre, og ved netto´s bagindgang (Ærtevej 2). Der er opstillet en papircontainer mellem nr 9-11 og 4 stk i rummet til højre ved affaldspladsen ved garagerne, samt ved netto´s bagindgang (Ærtevej 2).
PAPCONTAINERE GLASCONTAINER/FLASKER
Der er opstillet papcontainere i affaldsgården ved garagerne i rummet til højre, samt ved netto´s bagindgang (Ærtevej 2). Glasaffald bedes afleveret i glascontaineren ved affaldspladsen, i rummet til venstre
STORSKRALD FARLIGT AFFALD
Ejendommen har en dertil indrettet garage ved Præstekærvej 16 (sidste garage mod gavlen), hvor storskrald kan bringes hen. I tilfælde af større mængder såsom et helt køkken eller gulv, eller tømning af et helt kælderrum, henviser vi til nærmeste genbrugsstation. Bemærk venligst de forskellige typer affald som modtages på de forskellige stationer. https://www.kk.dk/genbrugsstationer Vi har et skab i affaldsgården ved garagerne i rummet til venstre hvor farligt affald kan sættes (foran skabet)
BATTERIER PLASTIK OG METAL
Der er opstillet en batteribeholder i affaldsgården i rummet til højre, og ved ærtevej 2 (netto´s baggård) Der står 2 beholdere til plastik i affaldsgården i rummet til venstre og 1 beholder til metal.

Der udover står der 1 beholder til plastik og en til metal, under halvtaget mellem nr 9 og 11

SMÅT ELEKTRONIK (IKKE BATTERIER)
1 beholder i affaldsgården i rummet til venstre og 1 beholder under halvtaget mellem nr 9 og 11